Het Hart van Transformatie
4-daagse Biodanza workshop 
met Els Boon en Miranda van Keulen
Directeuren Biodanza school Amsterdam

gecreëerd door Philippe Lenaif

  30 januari t/m 2 februari 2020
Locatie: Centrum Meeuwenveen, Havelte

Ongeacht de manier van leven waarop we groot gebracht zijn, voor ieder van ons zijn er gebeurtenissen geweest die diepe dissociaties opriepen. Zij hebben hun toevlucht gevonden in de diepte van ons onbewuste.

Het specifieke van deze dissociaties is dat ze ontoegankelijk zijn. Daardoor zijn deze delen van onszelf in de steek gelaten, verloren in de uitgestrektheid van ons onbewuste, in de handen van Thanatos. Ze beperken de uitdrukking van onze mogelijkheden, de uitbreiding van onze existentiële creativiteit en de toegang tot de staat van volheid.

Biodanza, door zijn universele natuur, biedt een fantastische kans om deze delen van ons die in moeilijkheden zijn, te bereiken en terug te brengen in de armen van Eros, zo een groot deel van onze potenties die tot nu toe vast zaten te bevrijden, onze perceptie van het leven te veranderen en een heel pallet aan nieuwe mogelijkheden te bieden.

'Het hart van transformatie' bestaat uit een progressieve, diepe en intense vivenciële tocht naar die delen van ons, die zo lang  op dit moment van rehabilitatie hebben gewacht.
Dit vereist moed, zoals Rolando zegt: 'Diegene die niet afdalen in de duisternis van de hel, hebben geen toegang tot het licht van Apollo en kunnen dit niet vieren'. De rehabilitatie van het numineus onbewuste gaat door de herkwalificatie van onze duisternis.

Het kenmerk van deze extensie is gebaseerd op de subtiele rol van een universeel vivencieel proces dat is gericht op het aanbieden van de juiste omgeving om de gedissocieerde delen van onszelf te temmen en terug te brengen naar de eenheid, te integreren. Het proces is hetzelfde voor iedereen (dus individuele diagnostiek is niet nodig), maar sommige dansen zullen meer indruk maken en soms meer raken, afhankelijk van de individuele geschiedenis en/ of behoeften.

Deze extensie is gebaseerd op zowel het werk van Rolando Toro Araneda, als op de psychoanalytische en filosofische kennis van de westerse wereld ( Freud, Reich, Jung, Marcuse,...),
de huidige stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot het reptielenbrein en het neurovegetatieve systeem ( Porges, Levine,...), alsook over de aanpak van het menselijk mysterie en de kosmische wijsheid van de oude gemeenschappen diep verbonden met de aarde (tradities van de Indianen van Amerika, van Afrikaanse mensen, ....).

Een fantastische mogelijkheid om het leven in ons te bevrijden!

Praktische informatie:

Tijden: aankomst woensdagavond (29 januari 2020) vanaf 20.00 uur.
Eerste vivencia start op donderdagochtend 30 januari.
Het weekend eindigt op zondagmiddag 2 februari 2020 uiterlijk om 17.00 uur.

Kosten workshop:
bij betaling vóór 15 december 2019: 265 euro
daarna 295 euro

Kosten verblijf en eten:
ongeveer 300 euro
Er zijn 2- en 3-persoonskamers.
Alle maaltijden, vanaf het ontbijt donderdagochtend tot en met de lunch op zondagmiddag,
worden voor ons verzorgd. Inclusief koffie en thee.

Opgave en betaling:
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar
elsboonbiodanza@gmail.com     

Je bent zeker van een plaats na betaling van de kosten van de workshop. 
Dit kun je over te maken op rekeningnummer: NL66 ABNA 045.733.4681
van SRT School Amsterdam o.v.v. "HOT februari 2020" en je naam.
De kosten voor verblijf en eten dienen uiterlijk 15 januari 2020 op onze rekening te staan.