Contact
 
Biodanzaschool Amsterdam
Locatie: Biodanzafabriek, Oostzijde 355 te Zaandam
Gemakkelijk met openbaar vervoer en auto te bereiken
 
Voor informatie en vragen kun je bellen met:
 
Els Boon 06-2212 8403
Miranda van Keulen 06-201 33 226
 
Of stuur een email naar:
 
Elke donderdag (behalve in basisschoolvakanties) werken wij samen en zullen wij alle vragen en ingekomen berichten beantwoorden. Wij streven er naar uiterlijk binnen een week te antwoorden.
 
 
 
 
Over ons logo 'Dansende Shiva'

Schilderij van Alexander Lagaaij. Hij vertelde ons er het volgende over.
 
"Dansend schept Nataraj het bestaan. Steeds weer. Zoals met de inademing de wereld ontstaat en met uitademing vergaat, steeds weer. Het is een dans met het universum.

Een tijd nadat ik met Biodanza was begonnen, ging ik bomen als dansers ervaren. Telkens weer anders. Elke boom zijn of haar karakteristieke vormen en bewegingen. Bezig met voorstudies voor de dansende Shiva, kwam ik een prachtige grote wilg aan de rand van het Erasmus park in Amsterdam tegen. Die heb ik getekend. Daaruit en uit eerdere studies van Nataraj is dit schilderij in 2005 gegroeid. 
 
In Zuid-India is een lange traditie van in brons gegoten beelden van Nataraj, die omringd door de vurige wereld danst, met vier armen en op één been, het andere been in de lucht. In de ene rechterhand een trommel die de schepping van de wereld door geluid symboliseert. In de andere rechterhand vuur dat de verwoesting voorstelt. De ene linkerhand toont de mudra (houding met betekenis in 'handtaal') van onbevreesdheid; deze biedt bescherming. De andere linkerhand wijst naar het vrije been in de lucht; dit betekent bevrijding en verheffing. Shiva heeft het ene been op de demoon Apasmara, die onwetenheid belichaamt.
 
De voorstelling van Nataraj toont het ritmische spel dat de oorsprong is van alle beweging in het universum. De plek waar deze dans plaats vindt, namelijk het centrum van het universum, is eigenlijk in het hart.
 
Het schilderij is gemaakt in een heldere roes, de kwaliteiten van Dionysus en Apollo combinerend, vreugde en overgave met visie en doelbewustheid.
Moge het ons steeds weer uitnodigen om met plezier te leren samenleven en dansen."
 
Alexander Lagaaij, 17 september 2009