Selecteer een pagina

Wat is Biodanza

Biodanza is een systeem voor menselijke ontwikkeling. Het is in de jaren 60 gecreëerd door Rolando Toro Araneda (1924-2010). Hij was psycholoog en medisch antropoloog verbonden aan de Universiteit van Santiago, Chili. Rolando Toro was ook schilder en dichter, hij publiceerde vele dichtbundels en psychotherapeutische boeken. 

Biodanza is een ontdekkingstocht. Het leert je over mogelijkheden, over contact, over grenzen, over de liefde, over het leven.

We beginnen de workshop met actieve dansen die onze vitaliteit en plezier stimuleren. Vervolgens worden de dansen wat rustiger, zodat ons lichaam zich ontspant en nieuwe energie kan opdoen. We vinden onze eigen beweging, zonder pasjes. In de dansen die we alleen doen, maken we contact met alle aspecten in onszelf, met wie we in wezen zijn. In de dansen met z’n tweeën beleven we het plezier en de betovering van de menselijke ontmoeting. Als we met de groep dansen, voelen we hoe verbonden we zijn met elkaar en uiteindelijk met het grotere geheel. 

 

 Na enige tijd deel te hebben genomen aan een wekelijkse biodanza les, zul je merken dat je leven op een positieve manier verandert. Je gaat meer voelen wat je nodig hebben. Je krijgt de moed om je verlangens te vervullen. Je voelt je vitaler, liefdevoller en vrijer. Je zelfvertrouwen neemt toe en je bent meer in staat om je open te stellen voor wat het leven te bieden heeft.